WALGELIJK

Met de campagne ‘Op 5 mei herdenken we 75 jaar vrijheid’ wilde ik een discussie over vrijheid losmaken en dat is gelukt. Hart van Nederland publiceerde als eerste een artikel. Diverse politici, die toekeken hoe onze vrijheid het afgelopen jaar werd ingeperkt onder het mom van Volksgezondheid, vallen over elkaar heen om de campagne te kraken door het te hebben over 4 mei. Maar daar gaat dit niet over. Dit gaat over vrijheid. 

Kaag verdraait de zaak op Twitter direct door een quote te plaatsen van Arnon Grunberg van 4 mei 2020. Nee, mevrouw Kaag. Ik heb het niet over de dodenherdenking. Daar blijf ik respectvol van af. Ik heb het over vrijheid. De vrijheid die van ons is genomen, mede dankzij u, als lid van een kabinet dat al lang de belangen van het volk niet meer dient, maar naar de pijpen danst van de farmacie en de agenda van Klaus Schwab uitrolt.

SP-fractieleider Lilian Marijnissen doet precies hetzelfde. Zij vraagt zich op Twitter af: “Hoe triest ben je om het immense leed van zoveel mensen, een gitzwarte periode in onze geschiedenis, te misbruiken om aandacht te krijgen? Het is walgelijk en ik hoop dat iedereen zich hiertegen uitspreekt.” Dit gaat niet over het leed van de oorlog, maar om respect voor de mensen die die vrijheid hebben herwonnen, beste Lilian.

SP Kamerlid Peter Kwint is niet zo voor de inhoud en kiest voor een persoonlijke, ongefundeerde aanval richting de FvD, die de uiting ook plaatste: “Wat een smeerlappen zijn het toch ook.” Weet je wat smeerlappen zijn, Peter? Volksvertegenwoordigers, die hun werk niet doen. Die niet diep in de materie duiken, recente onderzoeken lezen en op basis daarvan vlijmscherpe vragen stellen aan dit kabinet. Die zich mee laten slepen in een volstrekt onlogisch verhaal, dat vaccinatie de enige uitweg in deze crisis is, terwijl medicatie als Ivermectine en HCQ in combinatie met zink en azitromycine uitstekende resultaten laat zien en in heel veel landen waar het wel wordt gebruikt direct voor een daling van het aantal slachtoffers zorgt. Kijk maar naar Tsjechië en Portugal. Dat zijn concrete oplossingen, die mensen die nu op de IC liggen, direct kunnen helpen. Maar die medicatie is verboden in Nederland en mag zelfs niet worden gebruikt op basis van artikel 68 van de Geneesmiddelenwet. Het zijn inderdaad smeerlappen, die geen verband leggen tussen de start van het vaccineren en de stijging van het aantal gevallen, zoals in Curacao en India duidelijk te zien is. Smeerlappen zijn mensen die geen vragen aan de minister stellen over de bij Lareb gemelde 300 doden, die kort na de injectie zijn overleden.

Die het toestaan dat een heel land met mondkapjes op moeten lopen, terwijl er geen enkel wetenschappelijk bewijs voor is dat het ook maar iets bijdraagt aan virusbestrijding. Die geen vragen stellen over de tonnen, die OMT leden verdienen aan het testen. Die zich niet hard maken voor al die ondernemers, die hun levenswerk in rook op zien gaan, omdat ze door het catastrofale beleid geen droge boterham meer kunnen verdien. Dat, meneer Kwint, zijn smeerlappen.

Lodewijk Asscher, die mede-verantwoordelijk is voor het toeslagenschandaal en zijn biezen al heeft moeten pakken, laat ook van zich horen. Hij mag blij zijn dat hij niet strafrechterlijk vervolgd is voor het ruineren van het leven van tienduizenden families. Waar was jouw PvdA dan, toen er gestemd moest worden tegen de Spoedwet? Waar waren de kritische vragen aan het kabinet, toen Van Dissel al op 25 juni aan de Kamer vertelde dat 98% van de personen, die besmet raken met het virus, niet of nauwelijks klachten ontwikkelt. Wanneer heeft jouw PvdA om een wetenschappelijke onderbouwing van de maatregelen gevraagd? Waar was jouw PvdA toen Rutte in de Kamer vertelde, dat het virus niet heel dodelijk is?

Advocaat Eric Verweij vindt er ook wat van. “Misplaatst. Ongepast. Schofterig. Walgelijk. Nog een paar termen die ik maar ga inslikken. Goedkope stunts voor wat ophef kun je beter negeren, maar dit schaamteloze kapen van de viering van de bevrijding van een bezetting voor een paar likes is echt een paar stappen te ver.” Weet je wat walgelijk is, Eric. Dat jij en al jouw collega advocaten niet met de hakken in het zand zijn gaan staan toen de Coronaspoedwet er door werd gedrukt. Dat jullie je niet hebben verbaasd over de diverse rechtszaken tegen de Staat, die verloren werden zonder dat de verdediging ook maar één steekhoudend argument kon produceren. Weet je wat schofterig is? Dat jullie niet massaal aan de bel hebben getrokken, toen het vonnis van het kort geding over de avondklok met een turbo spoedappel werd ingetrokken, waarbij overduidelijk werd dat er in Nederland geen onafhankelijke rechtspraak meer is. Dat, Eric, dat is pas misplaatst. Ongepast. Schofterig. Walgelijk. Nog een paar termen die ik maar ga inslikken.

Comité 4 en 5 mei. noemt de poster in een reactie op NOS zeer ongepast. Jarenlang heeft het comité zich ingespannen om iedereen ervan bewust te maken dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat we er alles aan moeten doen om vrijheid door te geven. In 2018 plaatste het nog deze uiting op Twitter: Vrijheid spreekt niet voor zich.. Is dat niet exact hetzelfde als wat ik met mijn campagne probeer te doen: Mensen ervan bewust maken dat vrijheid ineens voorbij kan zijn.


Het CIDI, dat opkomt voor de belangen van Joden en Israel, denkt dat ik het verschil niet snap tussen de Tweede Wereldoorlog en nu, maar zij mist daardoor de essentie van deze campagne.

Het CIDI zou zich beter druk maken over het feit dat je in Israel geen kant meer op kunt als je geen prik hebt genomen en je Green Passport kunt laten zien. Dat is namelijk hetzelfde als ‘Niet voor Joden’ of ‘Alleen voor blanken.’ Het is medische discriminatie. Een grove inbreuk op de lichamelijke integriteit, wat een grondrecht is. Daar zou CIDI zich eens druk over moeten maken. En daar stevent Nederland keihard op af. Een testsamenleving, waarin je steeds moet bewijzen dat je niet ziek bent, omwille van een virus dat niet dodelijker is dan griep.

Politieagent Maurits zegt op Twitter: “Ze zijn echt zo ontzettend van het pad daar. Sommige zaken zijn heilig en die misbruik je niet voor je eigen propagandadoeleinden.” Dat klopt, meneer Maurits. Sommige dingen zijn inderdaad heilig, zoals het recht op demonstratie. Je zou je kapot moeten schamen, hoe jouw collega’s op vreedzame burgers inmeppen, terwijl ze voor hun, maar ook voor jouw rechten opkomen. Die zonder vragen te stellen de meest krankzinnig opdrachten uitvoeren, terwijl ze zouden moeten weten dat er geen hout van klopt. ‘Ik heb de regels niet bedacht. Ik voer ze gewoon uit.’, zeggen ze dan. Die mensen zijn inderdaad ontzettend van het pad af. 

Bovenstaande personen hebben allemaal boter op hun hoofd. Want het enige dat walgelijk is, is dat onze vrijheden, zonder enige onderbouwing, zonder enige proportionaliteit, zonder enige logica op een gruwelijke manier zijn ingeperkt. 

Op 5 mei vieren we vrijheid. En daarom moet er juist op die dag een discussie gevoerd worden of we die vrijheid nog wel hebben. Ik zal je mijn mening geven: Die is er nauwelijks meer. En dat is volstrekt respectloos, naar al diegenen, die voor die vrijheid hebben gevochten. 

93 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Celeste van Klaveren
mei 3, 2021 at 9:01 am

Ook zonder ze Twitterberichten zag ik hoe fout en walgelijk deze actie is. Naarmate onze veteranen uit de Tweede Wereldoorlog schaatser worden is het makkelijker op deze traditie te spugen.
Het is walgelijk en dat blijft het. Dit is on-Nederlands.

Anoniem
mei 3, 2021 at 9:05 am

Over misbruiken gesproken. Een politicus doet niet anders.

Henny Moesman
mei 3, 2021 at 9:06 am

Heel erg bedankt voor deze duidelijke woorden .Ben het er helemaal mee eens .
En hoop ook echt dat nu de rest van de Nederlanders ,ook eens hier naar kijken ,lezen en opstaan voor onze VRIJHEID waar onze ouders hard voor gevochten hebben .
🙏

Marga
mei 3, 2021 at 9:07 am

Deze mensen willen jou framen dat is de bedoeling, .
Het een 1. Schandalige , omgekochte bende daar in het kabinet.
Op zoek naar machtt en rijkdom, ten koste van de (mede) landgenoten
Wat zullen ze zich moeten schamen dit duister volkje.

Roderick de Greef
mei 3, 2021 at 9:18 am

Nou zal ik het dan maar als normale burger zeggen!

Deze campagne is kwetsend, minachtend, asociaal, walgelijk en zoveel meer woorden die ik maar achterwege laat…

Het is een klap in gezicht van oorlog slachtoffers en onze (militaire) dienders die voor onze en andermans vrijheden gevochten hebben over de wereld.

Dit is gewoon compleet misplaatst

Koen Verhagen
mei 3, 2021 at 9:30 am
– In reply to: Celeste van Klaveren

Waarom is het walgelijk om een discussie over vrijheid te ontlokken op het moment dat deze zo goed als verdwenen is?

Koen Verhagen
mei 3, 2021 at 9:32 am
– In reply to: Roderick de Greef

Ik heb het niet over de slachtoffers. Het is verschrikkelijk wat er in WOII is gebeurd. Laat daar geen misverstand over bestaan. Ik heb het over vrijheid.

Ben
mei 3, 2021 at 9:52 am

Gezien de reacties is het wel duidelijk dat bij menigeen het muntje, dat de geschiedenis zich in een andere hoedanigheid lijkt te gaan herhalen, nog niet is gevallen.

Wijnand
mei 3, 2021 at 10:08 am

Als je deze vrijheidsbeperkende maatregelen gaat koppelen aan een herdenking van WOII ben je echt compleet het spoor bijster. Je weet niet waar je het over hebt met zo’n vergelijking. Kijk eens wat er allemaal nog wel kan. Stel je aub niet zo aan.

Anoniem
mei 3, 2021 at 10:12 am

Omgekeerde wereld dit. Walgelijke hoe mensen zoveel macht hebben met allemaal ondoordachte feitloze argumenten. Argumenten die bedacht worden door niet bestaande doktors en wetenschappers of het verdraaien van argumenten van deskundigen. De vergelijkenis in dit artikel is dan ook walgelijk.

Tamara
mei 3, 2021 at 10:14 am

Blijkbaar vinden mensen het moeilijk om een discussie aan te gaan over onze vrijheid. Mijn opa en oma hebben gestreden voor onze vrijheid en zouden zich omdraaien in hun graf. 4 mei herdenken we de gevallenen. 5 Mei zouden we onze bevrijding moeten vieren, onze vrijheid. Die blijkbaar niet zo vanzelfsprekend is als dat we dachten. Dat mensen dat niet zien, niet begrijpen, zegt in mijn ogen voldoende over het maatschappelijke probleem waar we mee te maken hebben en waar we door onze overheid met aanhoudende leugens en gekonkel steeds een stukje verder ingeduwd worden. Mensen die daar actief aan meewerken… Dat is pas walgelijk.

Sigrid Oosterbeek
mei 3, 2021 at 10:20 am

4 mei is de doden herdenking en 5 mei is de dag van de vrijheid en daar blijven wij voor strijden en steken wij onze kop niet in het zand zoals al die mensen doen die kritiek hebben op deze poster, krab jezelf eens achter de oren en denk na.

Anti Properganda
mei 3, 2021 at 10:37 am

UIt het verhaal hierboven blijkt wel dat je in je eigen denkbeelden gelooft. Of je eigen denkbeelden? Dit zijn gewoon waanideeen die je door anderen zijn ingefluisterd en net zolang herhaald totdat je ze bent gaan geloven en doet alsof het je eigen ideeen zijn. Stuk voor stuk zijn al jouw argumenten bewezen onzin, dat is al heel vaak door diverse mensen duidelijk gemaakt en uitvoerig bewezen, maar dat wil je niet horen, het is veel comfortabeler om in je eigen bubbel te blijven.
Deze aktie is in en in triest, maar wel heel succesvol, want door deze negativiteit krijg je heel veel aandacht. En daar gaat het tenslotte om,, niet?

Johan Zuurveld
mei 3, 2021 at 10:44 am

Uitstekend verhaal Koen. Het is weer het bekende liedje: de tegenstanders van de vrijheid overschreeuwen elkaar van gespeelde morele verontwaardiging, zodat ze geen inhoudelijke discussie hoeven te voeren. Het zijn dezelfde lieden die er geen enkele moeite mee hebben gehad om sinds jaar en dag op 4 en 5 mei hun eigen politieke agenda te pushen. Inderdaad, walgelijk.

Alderliefste
mei 3, 2021 at 10:49 am

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We vieren dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië en dat we sindsdien in het Koninkrijk der Nederlanden vrij zijn van onderdrukking. Daarnaast is 5 mei ook een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en om ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. ( Nationaal comité 4-5 mei)

Wat is er dus incorrect of ongepast aan de mime van het FvD?

Jop Rosenberg Polak
mei 3, 2021 at 10:57 am

Thierry, je schrijft in je reactie op twitter “dit zou niet mogen?” . Niemand zegt dat dit – neem aan dat je bovenstaande poster bedoelt – niet zou mogen. Er is terecht veel commentaar op die poster, maar dat is wat anders. Valt me toch tegen dat je zo slecht leest en luistert, Zeker voor een fractieleider en partijleider met een master! Slordig hoor.

R. Noorda
mei 3, 2021 at 10:57 am

Ja idd, gewoon heel goed dat dit gezegd word
Waarom vrijheid vieren als je geen vrijheid meer hebt?
En mensen die zeggen dat dat niet waar is zouden eens heel goed in de spiegel moeten kijken
Vrijheid is verdwenen, laten we 5 mei, de dag van de revolutie maken en gewoon het binnenhof bezetten ofzo

Wim Kok
mei 3, 2021 at 10:58 am

Parbleu! Het grauw doet haar mond open. Fi donc! Het riekt kwalijk.

Gerrit de Haan
mei 3, 2021 at 11:02 am

Ik steun deze actie. Dat eindeloze gezeur dat niks kan en mag. Grow up. Onze vrijheden zijn ook ingeperkt en daar mogen we het best over hebben en dit werkt blijkbaar. De vissen happen. Bravo! 👌🏼

Kees
mei 3, 2021 at 11:07 am

Dit zielloze statement maakt duidelijk dat dit gemaakt is door mensen die klaarblijkelijk door een ander hersen-virus zijn aangestoken. Respectloos en wars van enige van historische relevantie en kennis. Vergelijkingen, die conform ‘de Uil van Minerva’ ieder rationeel denken missen. Beter is het wellicht de oprichtingsdatum van FvD en Viruswaarheid te gebruiken als de dag dat ‘ de mens stopte zijn hersens te gebruiken.

A. Bregman
mei 3, 2021 at 11:07 am

Baudet en consorten weten NIET wat er in WO II gebeurd is, dat is pas kortzichtig, wel erg zielig als we nu niet op vakantie kunnen en naar het café,
maar als je in de oorlog durfde te zeggen wat Baudet zegt, dan kreeg je de kogel!!!!!!!

Koen Verhagen
mei 3, 2021 at 11:08 am
– In reply to: Anti Properganda

Geef maar aan welke argumenten onzin zijn.En ja, ik ben erg tevreden, dat de discussie over vrijheid die deze actie moest uitlokken, gestart is.

Johan Zuurveld
mei 3, 2021 at 11:20 am

Wim Kok, aangezien u zich zo ver boven het grauw verheven voelt is het toch pijnlijk te moeten lezen dat het grauw “haar” mond open doet in plaats van “zijn’. Met een beetje steenkolen-Frans voer je nog geen inhoudelijke discussie en onderscheid je je op geen enkele wijze van ons, het grauw.

Kees
mei 3, 2021 at 11:22 am

Ehh meneer Koen, kritische reacties plaatst u blijkbaar niet ? Als dit uw ‘Vrijheid” is, zegt dat alles over uw normen.

guido brand
mei 3, 2021 at 11:37 am

Een paar weken geleden is mijn dochter van 24 overleden aan corona. Zij mankeerde niets, had geen onderliggende ziektes maar vond dat zij het recht had om te gaan en te staan waar zij zelf wilde. Zo heeft zij op een illegaal feest met gelijkgestemden corona opgelopen en is binnen twee weken overleden. U heeft het over het recht op vrijheid, maar hoe zit het met het recht om gevrijwaard te blijven van besmetting met een potentieel dodelijke ziekte door andere ‘vrijheidsstrijders’?

Ron Groen
mei 3, 2021 at 11:38 am

goeie actievrijheden zijn, ongrondwettelijk, afgepakt, ik heb de mijne in ieder geval al teruggepakt, nu de schaapjes nog.

Anoniem
mei 3, 2021 at 11:39 am

Sorry, tussen actie en vrijheden hoort een spatie, excuus.

Balle op de Knie
mei 3, 2021 at 11:54 am

Je zegt dat je een discussie wilt uitlokken, wat lukt, en dan is het nog niet goed? wat een gezever dit zeg maak je toch niet zo druk

E. Wit
mei 3, 2021 at 12:08 pm

In ieder geval is het onzin dat vaccineren het aantal Corona patiënten juist vermeerderd onzin! je hebt wel gelijk dat Corona zich gedraagt als een griep, maar hoe krijgen we de meeste griepvirussen eronder? Juist, door vaccineren. Daarom kunnen we het hebben over ‘ een griepje’…
En waarom ging het in 2017/18 mis, en waren er toen meer griepdoden? Juist, de vaccinatie was niet adequaat.
En waarom gingen er in 2009 meer mensen dood aan de griep? Juist, omdat er niet direct een goede vaccinatie was tegen deze Mexicaanse variant. En waarom waren die doden er een stuk minder dan nu met Corona? Juist, omdat dat specifieke griepvirus milder was dan Corona nu.
En waarom zijn er in Nieuw-Zeeland bijna geen Coronadoden? Juist, door een vroege, strenge lockdown. En waarom lukt dat bij ons niet? Ik denk, omdat er mensen zijn die zo aan hun eigen vrijheid hechten, dat ze door hun ondoordachte gedrag de vrijheid juist tegenhouden, wellicht onbedoeld, maar wel zeer schadelijk!
En waarom spreken we van een pandemie? Juist, omdat dit Coronavirus zich over de wereld heeft verspreid en overal veel slachtoffers maakt. Niet alleen in Nederland!
Ook ik heb mijn vraagtekens bij sommige maatregelen en kan ze lang niet altijd rijmen, maar om Corona af te doen als een griepje, dat we met zijn allen rustig kunnen negeren, nee, daar geloof ik niet in.
En dat vaccinatie’s ook slachtoffers kunnen veroorzaken, ook dat is waar, maar dat valt in het niet bij de duizenden slachtoffers van Corona. Dat geldt overigens voor alle vaccinaties. Dus mensen, wees redelijk, kijk ook naar andere meningen en feiten en niet alleen naar die in je straatje passen! Zo gaan de cijfers in Portugal en Tsjechië ook op en neer, net als in India. Er is een incubatietijd voor dit virus, dat wordt voor het gemak wel eens vergeten! Waarom denk je dat de cijfers bij ons weer oplopen?
Ik moet de eerste persoon die de ernst van Corona ontkent nog tegenkomen, die onbeschermd op de IC durft te gaan kijken.
En ik wens de zorg dus de komende week veel sterkte toe!

Pierre Goolaerts
mei 3, 2021 at 12:18 pm

Je gaat liever terug naar de vrijheid die India een paar maanden terug kreeg, toe ze in januari dachten corona helemaal onder controle te hebben?

Marc
mei 3, 2021 at 12:19 pm

Mooi actie. Laten we het er maar eens over hebben. Persoonlijk voor mij zijn mijn vrijheden behoorlijk ingenomen. Mensen die vinden dat hun rechten en vrijheden niet beperkt zijn moeten maar eens heel goed na gaan denken. Mogelijk hebben deze mensen een gezin, hun sociale contacten en hun werk nog. Anders vind ik het moeilijk te begrijpen dat je nog achter dit beleid staat. De kortzichtige reacties van politici en andere overheden geeft wel aan hoe kritiek op dit beleid gedemoniseerd wordt.

Koen Verhater
mei 3, 2021 at 12:20 pm

Wat heb jij een bord voor je kop zeg. Prima dat je discussie wil, maar ga daar niet het logo voor 4 en 5 mei voor misbruiken.

E.Wit
mei 3, 2021 at 12:32 pm

Dit forum manipuleert de antwoorden! Helaas, een eerlijke discussie is hierdoor niet mogelijk, Jammer, als je zo’n duidelijke mening hebt, maar een objectief tegengeluid verwijderd en vervolgens blokkeert!
Hoezo vrijheid? Dat is pure censuur!
Dat is pas walgelijk!

Koen Verhagen
mei 3, 2021 at 12:57 pm
– In reply to: Pierre Goolaerts

Daarover schreef ik eerder een blog, Pierre. Lees het eens door.
https://www.properganda.nl/blog/moeten-we-stoppen-met-prikken/

H. Snoeijer
mei 3, 2021 at 1:01 pm

Ik word echt woest om de veelvoudige hypocriete reacties van politici etc. Dit is te triest voor woorden.

Het gaat hier om vrijheid! Als je nu nog vindt dat die gelijk is aan anderhalf jaar terug dan ben je stekeblind. En dat gezeur van” kijken wat er wel kan”. Alles kan.! We worden massaal ziek gemaakt door de maatregelen en de spastisciteit .

En laat ons in godsnaam zelf beslissen over die walgelijke prik of bewezen werkende medicijnen die al 80 jaar gebruikt worden. Schandalige misdaad! Hoe kan het dat politici dit akkoord vinden.

En nog eens wat. Twee maanden voordat we op de bank werden gezet om te horen over dit Corona verhaal waren onze Koning, Koningin en onze minister president in Auschwitz voor de Auschwitz herdenking. Krachtige boodschappen van overlevers. die daar spraken..

Hun belangrijkste woorden? Hh:”Zet niet apart, Kijk niet weg. Auschwitz was er niet in 1 dag. Het is klein begonnen.”.

Felle uithalen van deze, voor het leven getekende mensen naar regeringsleiders. Hoe dit gefaciliteerd kon zijn. Deze fragiele, oude mensen met hun indringende waarschuwingen zal ik nooit vergeten.

Zolang deze regering en onze medelanders het normaal vinden dat kritisch denken geridiculiseerd, gecensureerd en geframed mag worden is er veel werk aan de winkel. Shame on you!

Dus als het niet te vergelijken is. Maak dan niet dezelfde stappen als toen. Dat begon met grote censuur, ridiculisering en apart zetten. Niemand heeft gezegd dat dit vergeleken wordt met het eindstation van toen. dus ga daar niet mee aan de haal.

Het gaat om vrijheid. En vrijheid van meningsuiting. Als je voor de maatregelen bent denk je. Waar heb je het in vredesnaam over.

Als die er was zou ook geleerd zijn in dit jaar. Voortschrijdend inzicht enzo. Er mag echter geen ander geluid zijn.. Dje enige uitweg voor ogen is de prik. Oh ja. Geheel vrijblijvend hoor. En de testen. Als je ni e t wil blijf je toch gewoon thuis.

Leve de vrijheid!

Koen Verhagen
mei 3, 2021 at 1:01 pm
– In reply to: Kees

Kunt u dit ook rationeel toelichten? Ik geef in de tekst volgens mij heel duidelijk aan wat er aan onze vrijheid schort.

Willem Becker
mei 3, 2021 at 1:03 pm

Er zei laatst iemand tegen me: Als je dood bent (door het verschrikkelijke virus) heb je niks meer aan vrijheid. Ik vroeg hem hoe hij dacht dat al die gesneuvelden het zouden vinden om dat te horen. En dat ik blij ben dat de vele geallieerden die voor onze vrijheid gesneuveld zijn er niet zo over dachten. Juist om al die doden te eren moeten we heel zuinig zijn op onze vrijheid, mensenrechten en democratie.

Henk
mei 3, 2021 at 1:17 pm

als het virus is uitgeraasd, moeten we eens gaan bekijken wat we doen met de mensen, die de bestrijding hebben gefrustreerd.

Paul Schnek
mei 3, 2021 at 1:18 pm

Beweren dat die provocerende actie niets te maken heeft met WO-2 is onzin. Je gebruikt doelbewust het logo met de fakkel van de stichting 4 en 5 mei. Je gebruikt zeer weloverwogen de jaartelling 1945-2020. Met andere woorden je markeert de 2e Wereldoorlog wel degelijk als een ijkpunt.
Alles wat je verder verzint om het zogenaamd te vergoelijken maakt de vreselijke strekking van dat bericht alleen maar erger.
Je moet je diep schamen voor deze compleet ongepaste uiting.
En over vrijheid gesproken…je kon deze gore troep plaatsen omdat je nu wel de vrijheid hebt om jouw (walgelijke) mening te verkondigen, dus hou op te beweren dat je geen vrijheid zou hebben.

Martine
mei 3, 2021 at 1:34 pm

E.wit U kletst uit uw nek… Duik eens wat dieper in de materie, want je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk.. fijne dag nog

Paul Schnek
mei 3, 2021 at 1:43 pm

Mijn reactie is niet geplaatst? Beviel de kritische inhoud jullie enge clubje niet?

Paul Schnek
mei 3, 2021 at 1:48 pm

Jullie lopen qua tijd (op deze website) ook wat achter op de realiteit?

Anita Winter
mei 3, 2021 at 1:52 pm

Heerlijk Koen. Een stuk naar mijn hart …. voor vrijheid!

Anoniem
mei 3, 2021 at 1:58 pm

mijn vrijheid wordt HIER ingeperkt, want jullie plaatsen mijn reactie niet.

Wim Kok
mei 3, 2021 at 2:09 pm

Johan Zuurveld, ken je klassiekers. Dit is Marten Toonder. Uitspraak van de onsterfelijke Markies Xaverius Querulijn Canteclaer de Barneveld.

manon
mei 3, 2021 at 2:17 pm

Ik lees alle reacties die hier zijn geplaatst met gemengde gevoelens, snapt dan niemand dat 4 mei een hele andere betekenis heeft dan 5 mei? en om 4 en 5 mei over één kam te scheren is al dom en kortzichtig en om dan te zeggen dat deze poster walgelijk is, dan snappen deze mensen echt niet meer hoe het werkt.
Op 4 mei herdenken wij alle slachtoffers die voor onze vrijheid zijn gevallen, ja alle slachtoffers worden herdacht om de volgende dag een feest te vieren, een feest voor die vrijheid, maar die vrijheid is ons ontnomen door het Corona virus, en als mensen dit niet los kunnen koppelen schort er echt iets aan hun denk vermogen.
Hoe kun je 4 en 5 mei in hetzelfde gedachtegoed zetten, als op deze poster 4 en 5 mei had gestaan, had men recht van spreken gehad maar nu niet. Onze vrijheid is ons ontnomen, ik mag zelf niet eens meer bepalen hoeveel mensen ik uitnodig op mijn verjaardagsfeest, als ik wil trouwen mag ik maar een beperkt aantal mensen uitnodigen, ik moet verplicht een niet werkend mondkapje op, ik moet verplicht gevaccineerd worden anders wordt ik gediscrimineerd, hoezo vrijheid??, in de oorlog was je in ieder geval nog zelf baas over je eigen lichaam en of je wel of niet in het verzet ging voor eigen leven. die vrijheid is mij ontnomen, ik ben geen baas meer over mijn eigen lichaam want dan heb ik helemaal geen vrijheid meer.

Kees
mei 3, 2021 at 2:21 pm

De jonge Nederlander heeft geen idee wat Vrijheid is ! Vrijheid is in Nederland in het geding wanneer je iets van iemand vraagt. Door ‘rood rijden’ mag niet, iemand ‘vermoorden’ mag niet, iemand op een zebrapad omverrijden mag niet en daar hoor ik niemand over? Uw vrijheden zijn dus beperkt tot wat we als maatschappij aanvaardbaar vinden. Als kind moest ik vroeger altijd voor 21:00 thuis zijn. Nu vragen we tijdens een pandemie een gedragsaanpassing van mensen om te zorgen dat ziekenhuizen hun behandelingen kunnen blijven uitvoeren. Ook U kunt kanker of een ongeluk krijgen, en verwacht dan van onze overheid passende behandeling van uw situatie. En jawel, alle moderne poppetjes die niet de mores van vroeger kent is zijn vrijheid klaarblijkelijk kwijt als hij na 21:00 binnen moet blijven? Het gedrag tegenwoordig is ‘ik maak zelf wel uit of..blabla’ juist dit maakt dat u zich niet schikt in een medelanderschap maar die van ‘ikke ikke’ en de rest kan stikke. De hedendaagse Nederlander heeft geen enkel benul wat vrijheid echt is want hij meent die al kwijt te zijn bij een regel uit het burgelijk wetboek. Weten wij wat een oorlog echt is ? Nee, weten wij wat honger echt is ? Nee, weten wij wat democratie is ? U denkt het wel schat ik zo in, maar dan wel op demonier die u het beste uitkomt! En daar zit nu net het probleem in onze maatschappij. Het niet overhebben van persoonlijke vrijheid ten bate van de rest. Het is gedrag gebaseerd op weinig intellect en enkel persoonlijk belang. Zo kan een ‘maatschappij’ niet functioneren, want dan gaan we het recht van de sterkste weer krijgen en jawel dan bent u uw vrijheid ECHT kwijt.

Koen Verhagen
mei 3, 2021 at 2:32 pm
– In reply to: Paul Schnek

Je had de kans om een aantal feiten die ik in het blog vermeld te kunnen weerleggen. Jammer dat je die kans niet hebt genomen.

Anoniem
mei 3, 2021 at 2:48 pm

Alleen fascisten vergelijken coronamaatregelen met de Holocaust en WOII, want alleen fascisten snappen niet hoe erg dit was…

Paul Schnek
mei 3, 2021 at 3:24 pm

Manon, je hebt wel wat rare gedachtes over het ontbreken van vrijheid.

En er staan nu ook geen militairen buiten die je direct neerschieten of in de cel duwen als je één voet buiten probeert te zetten. (avondklok)

Ja, de winkels gingen op een gegeven moment dicht, maar wij kunnen gewoon 24/7 dingen op internet kopen waarbij een bezorger het netjes komt afleveren.
Je kunt naar buiten om lekker te wandelen, fietsen of auto te rijden, Je hebt 1001 kanalen om tv te kijken plus nog 100 streamingdiensten,
Je hebt een dak boven je hoofd, schoon drinkwater, je kan evengoed naar de supermarkt om boodschappen te doen en te kopen wat je lekker vind.
En horeca dicht? Mits je inkomen er niet vanaf hangt en ik dan heel goed snap dat je bang bent, kun je gewoon lekker zelf speciaalbiertjes, wijn en maaltijden kopen en thuis laten bezorgen om te nuttigen.
Mis je jouw vrienden, dan kun je altijd zoomen. Dat was er (bijvoorbeeld) 15 jaar geleden nog niet.
Is de lockdown vervelend? Ja. Toch hebben we echt nog wel vrijheid.
Al was het alleen maar de vrijheid om jouw (rare) ideeën hier vrijelijk te verkondigen, zonder meteen opgepakt te worden.

Rob G.
mei 3, 2021 at 3:39 pm

Geef evidente zieke geesten als zo’n fluim als Koen Verhagen toch geen respons mensen. Dat is exact waar het dit soort krankzinnigen om te doen is, omdat ze graag willen schitteren.. Misbruik maken van democratische rechten als vrijheid van meningsuiting, de boel opjutten, de samenleving polariseren, Wat een leven heb je dan.

Wibi
mei 3, 2021 at 3:44 pm

We hebben een veel belangrijker recht. Het recht op gezondheid. Daar geef ik graag een stukje vrijheid, zolang als nodig is, voor op.
Omdat er (ik vind egoïstische) mensen zijn die vinden dat alles (zonder respect) maar geroepen moet kunnen worden is mijn geestelijke gezondheid al een hele tijd op een dieptepunt. Omdat er (idem) mensen zijn die (volgens mij onjuiste) informatie halen op plekken die niet kloppen. En/of informatie steeds zo verdraaien dat het in “hun “voordeel” uitpakt en ze zich er niet aan hoeven te houden ligt mijn geestelijke en lichamelijke gezondheid onder druk.
En ja, ik wil ook weer graag normaal, maar dan wel pas als het kan. Ze zich in onze ziekenhuizen niet meer uit de naad hoeven te werken om alles zoveel mogelijk als kan draaiende te houden.
Het Forum voor Democratie (wil nu bijna ook iets zonder respect roepen, met een woordje ervoor) geeft dan maar aan dat het maar opgeschaald moet worden in de ziekenhuizen. Alsof ze dat niet allang hadden gedaan als het kon. Zeker om de gewone zorg naast covid niet zover te hoeven afschalen.
Dus op de eerste plaats. RECHT OP GEZONDHEID.
Dus walchelijke actie deze poster. Voor bovenstaande én het misplaatst gebruiken van het vieren van onze echte vrijheid al 76 jaar lang.

Vincent Terpstra
mei 3, 2021 at 4:23 pm

Een discussie,. Je vergelijkt de gruwelheden van een oorlog met deze gecontroleerde pandemie? Je vergelijkt honger, verkrachting en moord met deze pandemie. Je vergelijkt het huidige kabinet of ze het nou goed doen of niet met bijvoorbeeld 40-45. Wat een verwend jongetje ben je dan. Durf een ziekenhuis in te stappen en ga dan nog eens een discussie aan.

Richard
mei 3, 2021 at 4:53 pm

We hebben geen vrijheid meer?
Waren er geen verkiezingen dan? Met veel verschillende oppositie partijen en nog meer politici? Waren er gestapo-achtige taferelen waardoor alleen op de regeringspartijen gestemd kon worden? Kon of mocht de oppositie geen reclame of propaganda maken op alle beschikbare media inclusief de ‘staatsmedia’? Waren er arrestaties van oppositieleiders? Worden burgers gearresteerd na een anti-regerings-tweet?
Volgens mijn bescheiden mening is er niet zo veel aan de hand, behalve dan dat de ziekenhuizen tamelijk vol zitten door een virus dat wel degelijk gevaarlijker is dan een simpel griepje, waardoor ons onderbetaald en ondergewaardeerd zorgpersoneel on-menselijkerwijs al heel lang heel veel overuren moet draaien.

Gerard
mei 3, 2021 at 5:24 pm

De IC in het ziekenhuis waar ik werk, ligt vol corona patiënten en de rest van de zorg ligt deels stil. Om die reden zijn er maatregelen die verspreiding van dit virus moeten beperken. Ondanks dat mag je vinden dat de maatregelen fout zijn, de overheid niet deugt en ons op allerlei manieren onrecht wordt aangedaan. Wie dat roept, de straat op gaat of in een blog schrijft, wordt niet opgepakt. En dat is goed. Je mag rechtszaken tegen de regering aan spannen, iedere dag roepen dat die mensen niet deugen, ze wegstemmen tijdens verkiezingen. Dus nee, we leven niet in een dictatuur zoals in 1940-1945. Dit blog is daar het bewijs van.

Er is beleid waar jullie het niet mee eens zijn, dat is toch echt wat anders. Misschien voel ik me wel beperkt in mijn vrijheid hard te rijden op een woonerf, geen dakkapel op mijn huis te mogen zetten of mijn huis niet paars te mogen schilderen. Dan ga ik actie voeren, blogs schrijven, een partij op richten of wat dan ook. Als ik overtuigende argumenten heb, veranderen de regels misschien. Zo werkt de democratie: je krijgt niet automatisch je zin. Verreweg de meeste mensen zijn vóór het beperken van corona.

Het zou enorm helpen als mensen die overal tegen zijn eens met een goed alternatief zouden komen in plaats van met dit soort beelden. Ze helpen niemand verder.

Statistieken zeggen niet alles
mei 3, 2021 at 5:53 pm

Je zit volledig op het verkeerde spoor hier, maar gelukkig ben je in Nederland geboren en kun je dit soort dingen zonder vrees uitspreken. Dus met die vrijheid zit het nog wel goed.

Even specifiek over je sterfte na vaccinaties. Mijn oma is onlangs op 97-jarige leeftijd overleden. Die heeft jaar 2 vaccinaties gehad en zal dus wel in jou “statistieken” zitten. Haar overlijden had echter niets met COVID vaccinaties van doen, gewoon ouderdom. Niet zo verwonderlijk ook dat het merendeel van de “slachtoffers” 80 of ouder is. Die mensen hebben uiteraard een grotere kans op overlijden.

Dus neem je nonsens maar lekker mee naar een land dat beter bij jouw visie past. Rusland bijvoorbeeld, of Myanmar.

Wibi
mei 3, 2021 at 5:53 pm

Waar is mijn eerdere reactie gebleven.
Manipulatie??

Anton Joziasse
mei 3, 2021 at 6:27 pm

Geweldige actie, en iedereen die anderen de maat nemen, Lees eens een geschiedenisboek! Inplaats van lekker te lopen blaten….

Koen Verhagen
mei 3, 2021 at 6:54 pm
– In reply to: Anoniem

Dit gaat niet over 4 mei. Dit gaat over 5 mei. En fascisten zijn in de regel niet echt mensen die voor vrijheid zijn. Het zijn juist mensen die vrijheden beperken.

Koen Verhagen
mei 3, 2021 at 6:55 pm
– In reply to: Paul Schnek

Het is maar wat je eng noemt. Mensen die ook voor jouw vrijheid opkomen, omdat je zelf nog niet doorhebt hoe ongelooflijk fout het kan aflopen als we nu niet samen opstaan voor vrijheid.

Marc van Tongeren
mei 3, 2021 at 6:58 pm

Al de politici die over elkaar heen buitelen van verontwaardiging over deze campagne kunnen niet lezen, ze beginnen over dodenherdenking, jodenvervolging, leed en ellende in de oorlog. Maar daar gaat deze campagne helemaal niet over. Deze campagne gaat over vrijheid. En vrijheid is niet iets dat je alleen braaf mag ‘vieren’ alleen in relatie met WOII. Juist bij vrijheid moet je je de vraag stellen: hoe vrij zijn we nu? En je moet wel blind zijn om te zien dat het met onze vrijheid niet al te best gesteld is. Nooit sinds WOII hadden we zo weinig vrijheid en waren onze rechten zo ingeperkt, terwijl niet blijkt dat deze inperking proportioneel of zelfs noodzakelijk is in het licht van Covid19. De maatregelen zijn op juridisch wankele basis genomen, onze rechtsstaat onwaardig. Ik zie politiegeweld, censuur, angst om zich uit te spreken, Berufsverboten, verkilikkersgedrag, uitsluiting, beperking van de vrijheid je te verplaatsen, je te verenigen met anderen.
Wie kritiek heeft op deze campagne heeft echt iets gemist en is het niet waard dat hij op 4 mei de doden herdenkt of op 5 mei de vrijheid viert.

Anoniem
mei 3, 2021 at 7:00 pm

deze absurditeiten kunnen niet langer getolereerd worden. Deze nazistische vrijheidsbeperkingen kunnen alleen met kracht onderworpen worden

de machthebbers willen ons onderdrukken voor hun financiele belangen

Stop met deze afkeur van de status quo. “zij” willen ons afleiden door ons boos te laten worden op ministers maar vergeet nooit wie echt aan de macht zijn.

micro chips met fugacity tracing
mRNA: giftig voor mens en ziel.
WORT WAKKER SCHAPEN.!..!

stem Forrum,

Jesus leeft
god zei met u

Brave Burger
mei 3, 2021 at 7:31 pm

De verspreiding van corona moet zoveel mogelijk worden tegengegaan, maar over de manier waarop zou discussie mogelijk moeten zijn. Die discussie is niet meer mogelijk. Je moet een mondkapje op. Je moet je laten vaccineren (anders word je een paria). De proportionaliteit van dit soort maatregelen is niet bediscussieerbaar.

Dus nee, opgepakt door de Gestapo word je niet, gelukkig- en het is geweldig dat dit blogartikel gewoon gepubliceerd kan worden.
Maar je wordt wel op een andere manier afgemaakt. Via staatsmedia en social media. Het volk wordt een bepaalde kant op geframed/geïndoctrineerd.
Wie kritisch is over de coronamaatregelen kan zijn carrière/reputatie wel vergeten.

Daarom vind ik jou, schrijver van dit blogartikel, géén verwend jongetje zoals iemand hierboven beweert, maar een absolute held.

Het gaat helemaal de verkeerde kant op. Mensen als jij stellen dat aan de orde. En daar is heel veel lef voor nodig.

Kuba Szutkowski
mei 3, 2021 at 8:33 pm

Wat een bij elkaar geshopped onzin verhaal.dit. Shoppen naar argumenten die je zelf bedachte waarheid bevestigen, Koen. Hoe kan het dat jij de doden die op vaccinatie bijwerkingen site Lareb hier in je verhaal noemt maar niet erbij zegt dat Lareb zelf meld dat die gemelde doden amper aan de vaccinaties toe te schrijven zijn? Dat na grondig onderzoek van een best gedetailleerd rapport van een team van experts die doden amper toe te schrijven bleken aan de vaccinaties maar vooral andere gezondheidsklachten de oorzaak bleken? Wat voor motief heb jij om wel zo’n instantie te noemen maar niet het volledige verhaal te vertellen? Hetzelfde geldt voor je verhaal over Curacao. Die zogenaamd een piek te danken zou hebben aan vaccineren. Vandaag werd nog bekend in het nieuws dat zij na een maand strenge lockdown in combi met vaccineren nu de besmettingscijfers weer onder controle hebben en maatregelen weer versoepeld worden. Is dat bewust dat je een verhaal neerzet dat de suggestie wekt goed geresearched te zijn maar vol gaten en straalt jn zijn achtergehouden feiten? Waar begin je met het ontkrachten van een dergelijk verhaal van opstapeling in halve waarheden en verzinsels? Nou hier.

Anoniem
mei 3, 2021 at 8:38 pm

Heeft iemand anders op Facebook al gezien hoe lange Frans en Frans Bauer in dit geklooi van de overheid zitten?
Lange Frans is zogenaamd een waarheidsjournalist, maar in werkelijkheid is hij gewoon gestuurd door de ROVERHEID, en leiddt hij ons af van de echte waarheden. Door beelden in te printen over vaccinatie problemen en corona kuchjes, proberen ze ons te verblinden: Ik ben van mening dat dat vaccin gemaakt is van het gas in Groningen. Door die mondkapjes plicht proberen ze ons te laten wennen aan die nieuwe gas geur. Alleen de echte dijenkletser licht zich in het punt dat het gas helemaal niet gewoon opgepompt wordt voor energie. Nee, dit is een neurotoxin, gevuld met stoffen die mensen SCHAPEN maken. Frans Bauer had laatst, lang voor de crisis, ook een collab met maradonnie, waarin ze hevig spreken over wietgebruik. Ik leid heiruit dat die hele crisis een gigantische doofpot is voor de dampen die ze uit Den Haag lopen te sturen.

Een wakker iemand

Willem
mei 3, 2021 at 8:48 pm

Als je bedenkt dat onder jongeren de zelfmoorden sinds de Corona maatregelen zijn verdrievoudigd. Dit doordat vrijheden zijn afgenomen en zij zich niet gehoord voelen.
Dan is er werkelijk een probleem wat benoemd mag worden.

Wibi
mei 3, 2021 at 9:11 pm

Wat een grote onzin. Zogenaamd opkomen voor onze vrijheid.
Nogmaals, zoals Mark Rutte in het begin al zei. Het is het virus wat er voor zorgt dat onze vrijheid helaas ingeperkt moet worden.
Natuurlijk er zijn fouten gemaakt. Ik geef het je maar te doen om met zoveel onzekerheden, Vele zaken die nog onbekend waren en zijn alles proberen in goede banen te leiden.
En dan steeds maar verwijten te krijgen. Terecht dat we kritisch kijken. We hebben zo’n grote vrijheid dat alle opmerkingen gemaakt mogen worden.
Maar dat er dan van die GROTE ONZIN verhalen over microchips, onderdrukking, onvruchtbaar worden door vaccinatie, enz., enz. overal geplaatst worden. Door een minderheid die harder roept als de meerderheid. Dat is het grootste gevaar.

Jan-Willem
mei 3, 2021 at 9:52 pm

Vrijheid zonder het gevoel voor verantwoordelijkheid, is gekkenvrijheid..

Hubert van der Laan
mei 4, 2021 at 5:41 am

Wat een droefenis hier. Mensen die op zoiets vluchtigs als het internet hun mislukte leventjes uit woede proberen te verhalen op de overheid. Omdat ze nooit hebben geleerd om hun verstand te scheiden van hun emoties, laten ze het denken over aan naargeestige manipulatoren als o.a. Willem Engel en Thierry Baudet. Nu is er weer een nieuwe ster aan het firmament, Koen Verhagen. Nieuw geraaskal kortom in de vorm van een poster, bedoeld om over de ruggen van miljoenen mensen die de dood zijn ingejaagd politieke aandacht op te eisen. Persoonlijk gewin dat verkocht wordt als Vrijheid, Verder hebben dit soort sneue, hoogopgeleide lieden niets te vertellen. Zieke geesten zijn het. In nazi-Duitsland wemelde het er ook van. Mensenmassa’s wisten ze met hun kwaadaardige retoriek om de tuin te leiden en op de voet te krijgen met hun verwerpelijke ideeën. Wanneer je de egoïstische reacties hierboven leest, merk je dat er na de jaren dertig van de vorige eeuw nog weinig veranderd is. Het vulgus regeert nog altijd.

Klaas Hollander
mei 4, 2021 at 7:03 am

De maatregelen van nu vergelijken met de onderdrukking tijdens de oorlog geeft wat mij betreft aan dat je niet begrijpt wat vrijheid is.
Vrijheid is oa dat je in dit land deze site mag hebben en dit soort uitspraken mag en kan doen, dit soort affiches mag verspreiden..
Vrijheid is niet een recht om te schofferen n te beledigen.
Als je het niet eens bent met de maatregelen laat dat dan op een wijze blijken die iedereen in z’n waarde laat.
De titel van je column is wat mij betreft volledig correct; walgelijk

Frits
mei 4, 2021 at 7:13 am

Meneer ANONIEM is echt de weg kwijt….alleen al de woorden die u gebruikt ! De ‘Machthebbers” , u doet net of dat mensen van een andere orde zijn! Als u zich bij de volgende verkiezingen kandidaat stelt, en net als bv. de BBB of BIJ1 plots gekozen wordt, bent u dan ook een ‘Machtshebber’ ??

Wat een onzin statement. In het leven zijn er nu eenmaal verschillende lagen binnen een werkkring, een ambtelijk apparaat, een gezin. De baas vraagt zijn medewerkers opdrachten uit te voeren, een vader vraagt zijn kinderen tanden te poetsen en een overheid vraagt u te stemmen voor wetsartikelen die u lang niet in alle gevallen zullen blij maken. Zonder vaders en moeders, zonder bazen en zonder wetgeving kan een samenleving niet bestaan. Er zijn dus ‘machthebbers’ nodig om de boel te regelen. Uw vaststelling dat er ‘Zij’ en ‘Machthebbers’ zijn die het slecht met de mens voor hebben, is dan ook weer zo’n complot theorie statement dat inhoudelijk nergens op gebaseerd is.

Medici noemen dit verschijnsel wel ‘schizofreen denkpatroon’, dingen zoeken die er niet zijn dus. En uw vergelijking tussen Nazi’s en Corona-maatregelen geeft duidelijk weer, dat u geen enkel historisch besef kent. Sterker nog, uw opvatting is die van een echte ‘Machtshebber’. Zou zeggen, ga eens rustig zitten, probeer de werkelijkheid te zien en neem anders een anti-depressiva medicatie ( zonder tracing hoop ik dan voor u )

Pfff onze lieve heer heeft wat neergezet op deze aardkloot…en een Nederlandse taalles lijkt me ook niet overbodig, wat waarschijnlijk verklaart waarom meneer de dingen zo ziet.

En voor Marc van Tongeren: met zijn vraag Hoe vrij zijn wij nu? Ik ben en voel me zo vrij als een vogeltje, oke ik kan niet zomaar de Action in, op vakantie of feestjes vieren. Tsja, tijdelijk zit het dus voor ieder even tegen, maar de zon gloort weer dankzij de aanpak die ook wel wat missers kent natuurlijk. Maar als u op de stoel van de beleidsmakers had gezeten, was dan alles voortreffelijk gegaan? Ik kan u verzekeren dat wie er ook aan het roer staat van een land, dat ieder fouten maakt of in iedergeval beslissingen neemt waar niet alle 17 miljoen Nederlanders blij van worden. Iedereen blij maken is een utopie, want men kan enkel afwegingen maken die zeer lastig en moeilijk zijn. De maatschappij gewoon ‘open’ laten heeft geen enkel land op deze aardkloot gedaan en Zweden o.i.d vergelijken met Nederland is zinloos. Grote landen met een dunne bevolking zullen en kunnen andere afwegingen maken op basis van ‘verdunning’, waar wij als kleinste landje en relatief heel veel inwoners geheel andere afwegingen moeten maken.

Maar goed, de beste stuurlui staan aan wal, en even geen feestjes of vakantie is niet meer dan vervelend. Iedereen kan naar buiten wandelen, fietsen of rondtoeren, maar tsja met zijn beperkingen van je eigen broodje meenemen. Of je daar nou diep ongelukkig van moet worden? Ga in Daniel den Hoed in Rotterdam even langs en zie wat werkelijk triest is, en loop dan ook gelijk even langs de IC afdeling van elk ander ziekenhuis. Als je dan nog durft te roepen hoeveel pech JIJ wel hebt, dan moet je je schamen.

Renaat Van Rompaey
mei 4, 2021 at 7:14 am

Je hebt 100% gelijk, Koen.
Knap ook dat je FvD, Lijst30, Viruswaarheid en de rest allemaal op één lijn krijgt/zet.
Alleen VSN ontbreekt in het lijstje.
Vrijheid is een geestesgesteldheid, un état d’âme,
die je elke dag weer moet bevechten
Elke dag weer je boeien afgooien
de angstslierten van je afglijden
Vrijheid is een huid van teflon
maar ook dat je los komt van de kuddementaliteit
van het elkaar napraten en kopiëren
dat je voor jezelf denkt
Nederlanders zijn helemaal niet zo vrij
Ze zitten hartstikke vast in hun Gouden Eeuw
Eindelijk komt de Franse revolutie eraan
Einde van de slavernij
Loskomen van een egoïstisch materialisme
Leve Gandhi, volg Jezus, word Boeddha
Kom los van de begeerte
Stijg op naar in de Nirwana

F. Vrijsen
mei 4, 2021 at 9:38 am

Hoe ongelooflijk hypocriet ben je? Vanuit een luie stoel of vanaf een terrasje brallen dat “de vrijheid weg is”. Een website vol onzin mogen klappen, maar “de vrijheid is weg”. Politici uitschelden zonder represailles, maar “de vrijheid is weg”. Volledig vrij je mening mogen spuien, protesten organiseren, posters plakken, je sociale volgooien.. maar “de vrijheid is weg”.

Je verwijzing naar WO2 is duidelijk en ligt er dik bovenop. Dit ontkennen is hypocriet en wegrennen voor de verantwoordelijkheid die je in VRIJHEID genomen hebt. En op het moment dat mensen er iets van zeggen, zijn zij natuurlijk degene met boter op het hoofd.

Walgelijk niveau dit, en dat voor een beetje aandacht..

Ron rehorst
mei 4, 2021 at 10:31 am

Een zeer goede actie , we leven in een dictatuur mensen die dit niet zien of willen zien oa de politiek hebben boter op hun hoofd.

Nog ff dan heeft de politie geen toestemming nodig om jouw huis binnen te komen.
Slaap lekker Nederland en wakker worden in een dictatuur

Rataplan
mei 4, 2021 at 10:34 am

Een discussie over de mate waarin de overheid onze bewegingsvrijheid inperkt is vanzelfsprekend prima en belangrijk. Maar wie deze beperkingen in corona-tijd vergelijkt met de onvrijheid tijdens de nazi-bezetting, is “schuldig aan domheid” ***. Er worden hier zaken omgedraaid.
Het geschreeuw over privacyverlies komt van mensen die op FB, T, LI , I en op vele groupiefora zichzelf publiekelijk manifesteren. En bewust whatsapp gebruiken, zonder zich druk te maken over hun privacy daar. Wat deze mensen niet doordenken: vrijheid voor het mij persoonlijk & verantwoordelijkheid voor anderen horen bij elkaar. Mijn eigen vrijheid staat of valt met de vrijheid van (een) ander(en). Hoe meer vrijheid ik voor mijzelf verlang, des te meer moet ik mij verantwoordelijk gedragen tegenover mensen die ook vrij willen zijn.
Wat nu gebeurt, is persoonlijke vrijheid opEISEN, zonder enige aandacht voor de gevolgen voor anderen: ‘ík wil doen waar ik zin in heb; ík ga niet iets voor een ander na laten; niemand mag mij iets voorschrijven’. In dit individuele egocentrisme vinden veel mensen elkaar op dit punt. Met het gevolg dat de maatregelen voortduren&voortduren&voortduren. Omdat al die gelijkgestemden met hun massale bijeenkomsten het virus verspreiden. De maatregelen verspreiden het virus niet, dat doen mensen die zich er niet aan houden. Ze hadden al lang versoepeld kunnen zijn. Gevolg voor mijzelf en vele anderen: al maanden worden wij in onze vrijheid beperkt door mensen die lak hebben aan anderen die op hun eigen manier hun leven willen terug pakken. Maar dat blijkt moeilijk te begrijpen voor wie het grootste doel in het leven bestaat uit de vrijheid op een terras te (mogen) zitten en/of een mega-evenement bij te wonen. Ook in tijden van pandemie. ‘Dikke Ik’ ?

*** citaat van Brunhilde Pomsel in een interview met haar in 2013.

En nu afwachten of Koen Verhagen deze reactie wil plaatsen.

Bezorgde burger
mei 4, 2021 at 10:43 am

Smerige fascist!

Kees orsel
mei 4, 2021 at 2:03 pm

Hulde aan FVD.
Links is natuurlijk ” Geschokt ” maar dat duurt maar even , links is walgelijk.

Koen Verhagen
mei 4, 2021 at 2:49 pm
– In reply to: Rataplan

Mijn reactie: Er is geen pandemie, er is een tekort aan IC bedden. Voor een uitvoerige onderbouwing verwijs ik naar het pleidooi, dat Jeroen Pols gisteren in de rechtbank hield in het proces tegen de Staat der Nederlanden.

Koen Verhagen
mei 4, 2021 at 2:52 pm
– In reply to: Bezorgde burger

Iemand, die voor vrijheid en herstel van grondrechten pleit, is geen fascist. Ik raad u aan om de Dikke van Dale er nog eens op na te slaan.

fas·cis·me (het; o)
1
politieke ideologie die zich kenmerkt door autoritaire gezagsuitoefening en verwerping van de democratie

Koen Verhagen
mei 4, 2021 at 2:58 pm
– In reply to: Hubert van der Laan

Met je vergelijking met de jaren dertig in Duitsland sla je de spijker op zijn kop. Ook toen werd er één bevolkingsgroep stelselmatig gediscrimineerd en we weten hoe dat is geëindigd. Ook nu zie je die ontwikkeling, maar zijn het niet de Joden, maar de mensen die voor vrijheid en herstel van de grondwet zijn, die weg worden gezet als staatsgevaarlijk.

Terugkomend op de jaren 30: U had in die tijd aan de kant van de nazi’s gestaan.

Martin
mei 4, 2021 at 3:12 pm

Iemand die vindt dat hij zijn vrijheid is kwijtgeraakt door een paar corona-maatregelen heeft weinig levenswijsheid.

Koen Verhagen
mei 4, 2021 at 4:22 pm
– In reply to: Martin

Het gaat om het hellend vlak waarop we zitten, Martin. Het probleem is niet het virus, het probleem is de IC capaciteit. En daar wordt niets aan gedaan. Raad van State heeft vandaag advies uitgebracht voor tweede verlenging Spoedwet.We komen hier niet vanaf als we niet opstaan voor vrijheid.

https://www.raadvanstate.nl/@125251/tweede-verlenging-tijdelijke-wet-covid/

Han Kuik
mei 4, 2021 at 5:19 pm

Het komt erg veel voor dat tegenstanders van maatregelen tegen covid-19 het argument gebruiken dat covid niet meer is dan een stevige griep. Dat doe je ook in jouw tekst. Dit is een ernstige miskenning van de ernst van de pandemie. Enkel en alleen al vanwege het gegeven dat Corona nu in een jaar tijd al meer dan drie miljoen slachtoffers heeft geëist, terwijl er jaarlijks zo’n 400.000 mensen aan griep overlijden. En dat terwijl er stringente maatregelen tegen corona zijn genomen zoals lock downs. Als deze maatregelen niet waren genomen was het aantal slachtoffers een veelvoud van die drie miljoen geweest. En dan hebben we het nog niet over het aantal besmette personen dat te maken krijgt met long covid. Dat overkomt maar liefst één op de drie personen. Tegen de maatregelen zijn is en je er niet aan houden, of dat bij anderen aanmoedigen en zo de gezondheid van anderen in gevaar brengen, is een vorm van onverschilligheid en/of egoïsme die je bijna een vergrijp zou kunnen noemen. Een beetje vrijheid inleveren een gebaar van medemenselijkheid

Frank de Graaf
mei 4, 2021 at 7:53 pm

Is het jullie ontgaan op 1 dat er een aantal coupplegers strafrechtelijk vervolgd gaan worden die nu onze vrijheid ontnemen?

De verdachten hebben medewerking gegeven aan de grootste meest ernstige misdaad ooit tegen de menselijkheid gepleegd.

Omdat deze zaak te omvangrijk is voor bestaande gerechtshoven wordt hiervoor een nieuw “Neuremberg tribunaal 2 “ opgericht.

Begrijpt u allen dat er daarom een link wordt gemaakt met bevrijdingsdag?

Velen van ons willen hun dierbaren overleden vrienden herdenken die door deze criminelen bewust de dood zijn ingejaagd of nog dodelijk (vaccin)slachtoffer worden als gevolg van het handelen van de coupplegers, waaronder Rutte& De Jonge en nader te noemen medeplegers.

Wij zullen opstaan tegen onze onderdrukkers en zullen de macht terugnemen.

Hierdoor zal 4 en 5 mei een extra betekenis krijgen.

In Nederland heeft Artsen voor Waarheid opdracht gegeven om de onderste steen boven te halen en is door het Juridisch Verbond Van KesselAdvocatenBV na diepgaand onderzoek- in internationaal samenwerkingsverband- een aanklacht opgesteld die leidt tot de strafrechtelijke vervolging van M. Rutte& H. de Jonge en andere nader genoemde medeplegers.

De aanklacht is omvangrijk, waaronder moord met voorbedachte rade en hoogverraad aan het Nederlandse Volk.

De aanklacht is hier terug te lezen
https://www.artsenvoorwaarheid.nl/aangifte-rutte-cs

Nog nooit was 4 en 5 mei zo actueel. De strijders die voor onze vrijheid hebben gestreden eren, in de wetenschap dat ook zij ons zouden steunen in deze vrijheidsbedreigende situatie en het verijdelen van deze al gaande zijnde Coupe om de wereldmacht.

We zijn pas vrij indien we ons kunnen bevrijden van dit mondiale elitaire clubje die de macht proberen te grijpen om definitief hun new world order te vestigen, enslaving the world.

Volgens het Mondiale juridisch verbond laat dr. Reiner Fuellmich ons weten dat de bewijslast rond is tegen de coupplegers.

Het is zaak dat iedereen opstaat tegen dit schrikbewind en alle maatregelen die zijn ingesteld door coupplegers niet langer meer erkennen en negeren zodat hun tirannie niet kan worden voortgezet.

Zo kunnen we direct onze vrijheid veilig stellen tbv van onze toekomst en die van onze kinderen en kleinkinderen.

Per direct zullen volkeren de macht terugnemen en worden verdachten vastgenomen en voorgeleid.

Zegt het voort in jullie progamma’s en houd er rekening mee dat collaborerende MainstreamMedia zal worden gezien als medepleger.

Tenslotte ontvangt u bijgaand de ‘notice of liability’, een kennisgeving zodat u zich op de hoogte kunt stellen van de huidige situatie rond het coronavirus, mede opgesteld in samenwerking met artsen/ professoren.
https://www.stopworldcontrol.com/downloads/kennisgeving/NL.docx

Centrale vraag is aan welke kant van de geschiedenis willen jullie nu staan?

J.W. de Groot
mei 4, 2021 at 9:16 pm

Weerzinwekkend om over de ruggen van de miljoenen slachtoffers van het naziregime een goedkoop politiek slaatje te slaan. Ieder vergelijking met 1940-45 is volstrekt misplaats. Mijn ouders hebben als jongelingen in Amsterdam nog de bezetting door de nazi’s meegemaakt, inclusief hongerwinter en jodendeportaties waarbij hun joodse buren uit hun huizen werden gehaald om nooit meer terug te keren. Een ervaring waarover ze tot hun dood niet uitgepraat raakten. Maar goed, dergelijke smakeloze opportunistische propaganda past natuurlijk bij een figuur als Baudet die in ‘boreale’ fantasieën zwelgt en zwarten het iq van zwakzinnigen toedicht.

Koen Verhagen
mei 4, 2021 at 10:59 pm
– In reply to: Han Kuik

De dodelijkheid is vergelijkbaar met griep. Het merendeel van de 3 miljoen die jij noemt zijn gestorven met en niet aan corona. Daar zit heel veel bovenliggend lijden bij. Long covid zou voorkomen kunnen worden als alternatieve medicatie als HCQ en Ivermectine zouden worden toegestaan. Kijk maar naar de effecten ervan in Tsjechië en Portugal. In India is Ivermectine ook weer toegelaten.

De maatregelen zijn disportioneel, niet wetenschappelijk onderbouwd en de modellen van RIVM zijn nog nooit uitgekomen. Dat zou vragen bij je kunnen oproepen. Bij mij in ieder geval wel.

Koen Verhagen
mei 4, 2021 at 11:02 pm
– In reply to: J.W. de Groot

Je reageert op de ophef, die is ontstaan op de poster, niet op de inhoud van de actie. Daar schreef ik vandaag een stuk over: Fascisme framing

P. Mieris
mei 5, 2021 at 6:37 am

Gezien het feit dat deze campagne gekoppeld word aan de vrijheid verkregen op 5 mei is deze campagne volkomen terecht daar onze vrijheid nu alleen maar bestaat uit schone schijn. De huidige 2e kamer zit vol personen die de burgers belazeren. Ze hebben geen actieve herinnering aan alles wat echt telt maar beperken onze vrijheid tot aan de uiterste grens. We zijn gevangenen in eigen land.

Thijs
mei 5, 2021 at 6:36 pm

Beste Koen,

Voorstander of tegenstander van de coronamaatregelen: We willen allemaal onze vrijheid terug.

Als u echt het alleen over vrijheid wilt hebben houdt het daar dan bij en val niet de politiek aan alsof we in een dictatuur leven. Of dat het OMT het voor eigen (financieel) gewin doet. Daarnaast staat m.i. de covid-vrijheid-ontneming in een schril contrast ten opzicht die van tijdens een onderdrukking/oorlogssituatie. Beide zijn wel een vorm van vrijheidsvermindering en beide kennen slachtoffers: Burgerslachtoffers, slachtoffers van vechters in het harnas en overlevers.

Laten wij, als overlevenden, dit met een goede intentie naar elkaar toe open en eerlijk bespreekbaar houden en daarbij de andere slachtoffers herdenken.

Koen Verhagen
mei 5, 2021 at 8:57 pm
– In reply to: Thijs

Hoi Thijs, ik had al het idee om mijn stukken door middel van rode pepers aan te duiden hoe scherp ze zouden zijn. Van 1-3 zou dit stuk 3 pepers scoren. Ik was inderdaad behoorlijk fel toen ik het schreef, omdat niet alleen politici, maar ook brancheverenigingen mijns inziens niet kritisch genoeg op het beleid zijn geweest en te weinig voor de belangen van hun leden zijn opgekomen, omdat ze zich, denk ik, te eenzijdig hebben laten informeren.

Wat mij met name stak is dat de discussie met name ging over wie mijn poster had gedeeld en dat men zich niet had verdiept in het doel van de poster en campagne. The medium was the message….ik had het moeten weten als communicatie man. Maar als bijvoorbeeld Kaag de intentie had geprezen om op 5 mei over vrijheid in gesprek te gaan, wat voor haar natuurlijk erg lastig is, was er een totaal andere discussie ontstaan.In plaats daarvan hebben de meeste politici gekozen om voor de grootste gemene deler te gaan en de link met 4 mei te leggen.En dat was natuurlijk nooit mijn bedoeling.

Bezorgde burger
mei 6, 2021 at 7:46 am

De vergelijking met WO II is vorig jaar te snel gemaakt. In een stadium waarin de parallellen nog niet duidelijk genoeg waren. Of misschien is het gewoon beroerd gesteld met het vak geschiedenis op veel scholen.

Ik heb op een basisschool gezeten die vernoemd was naar WO II en waar de Dodenherdenking vanaf groep 5 al serieus werd aangepakt. Als kind verdiepte ik me in de Holocaust omdat ik het wilde begrijpen. Hoe had dit in vredesnaam kunnen gebeuren?

En nu, 20 jaar later, zie ik de parallellen. Er wordt een tweedeling in de samenleving gemaakt. Mensen lopen met elkaar mee en proberen alleen maar zo normaal mogelijk door te leven terwijl er bizarre regels worden opgelegd.
De mensen verliezen elkaar uit het oog – zien het individu niet meer – en geven algemene regels voorrang boven de menselijke waardigheid. Dit is wat pathetisch uitgedrukt, maar als ik al die mensen in een supermarkt zie met hun mondkapjes, vind ik dat echt een vorm van onderdrukking of toch minstens gedwongenheid – zeker als die mensen zelf niet geloven in de werking van het lapje stof.
En ik weet dat dat er nog vrij veel zijn, maar niemand durft zich er nog tegen uit te spreken.

Ik werk op scholen en zie daar de kinderen ook lijden onder het beleid. Een kind van 5 dat begint te huilen omdat er wat snot uit haar neus loopt. ‘Nu mag ik de klas niet meer in.’ Ik heb haar tien minuten moeten troosten en geruststellen. Een kind van 4 dat niet naar een kinderfeestje mag, want ze heeft een snotneus. Een kind van 6 dat hoest en meteen doodsbang om zich heen kijkt.
Een kind van 5 dat dagenlang niet mag buitenspelen met andere kinderen omdat zijn juf verkouden is (later blijken al die kleintjes negatief getest te worden, dus het was voor niks).

Maar ook zag ik: een man van 80 die op de grens bij Duitsland woont en niet meer naar zijn familie en vrienden mag – op 5 minuten wandelen – zonder negatief testbewijs en quarantaine.

Ik vind het heel erg als iemand corona krijgt en zal er alles aan doen om verspreiding te voorkomen. Maar ik moet de noodzaak en proportionaliteit blijven zien en zelf beslissen wat ik doe met mijn lichaam.
Mag ik die vrijheid behouden? Of betaal ik er een hoge prijs voor.
Ik ben erg bang voor de toekomst. Het vaccin wil ik niet, maar ik wil ook niet uitgesloten worden van de maatschappij. Is dit dan vrijheid? Ik weet het niet. Maar voor het eerst in mijn leven heb ik niets met Bevrijdingsdag gedaan.

Cedric Göllner
mei 6, 2021 at 2:51 pm

…historici zijn het erover eens dat de naziterreur in het voormalige Duitsland werd ingeleid met het instellen van de legitimatieplicht.. Exact diezelfde legitimatieplicht is in Nederland óók ingevoerd. In 1933 stelde Hitler het “Ermächtigungsgesetz” in, dat zijn overheid in staat stelde iedere haar niet welgevallige burger zonder tussenkomst van een rechter achter de tralies te zetten. Die wet is in Nederland óók ingevoerd, met woord voor woord exact dezelfde argumenten die Hitler indertijd ook hanteerde. En nu hebben wij dan ernstige, direct tegen de Grondwet indruisende, berperkende maatregelen, inclusief de door de Duitse bezetter hier indertijd ingevoerde “Sperrzeit”. Als Thierry Baudet en zijn mensen hier een patroon in onderkennen kan ik ze alleen maar gelijk geven.

Willem Guddens
mei 7, 2021 at 7:08 pm

Beste Koen. Ik kan een cursus betonplaat koppen voor je regelen. Zal je goed doen.

Leave a reply

%d bloggers liken dit: