Op 5 mei herdenken we 75 jaar vrijheid

Sinds het einde van de tweede wereldoorlog herdenken we op 4 mei de slachtoffers en vieren we op 5 mei de vrijheid. Nu we aan de vooravond staan van 5 mei is reflectie op zijn plaats. Kunnen we vrijheid eigenlijk nog wel vieren? Of moeten we vrijheid dit jaar herdenken en er samen voor zorgen dat we het volgend jaar weer kunnen vieren.

Het afgelopen jaar zijn onze vrijheden op ongekende wijze ingeperkt door disproportionele en niet onderbouwde maatregelen. We leven ineens in een land waarin de overheid bepaalt welke winkels essentieel zijn en adviseert hoeveel mensen je op bezoek mag hebben. Een overheid die star vasthoudt op een beleid dat ons allemaal de afgrond induwt op basis van een virus dat niet dodelijker is dan griep. Een overheid die de grondwet met voeten treedt, bijgestaan door een kamer, waarin niet de volksvertegenwoordigers het voor het zeggen hebben, maar waar fractiediscipline overheerst. Een kamer, waarin het kabinet de leugen laat regeren en die daar ook nog eens mee wegkomt. Een overheid die haar geweldsmonopolie misbruikt tegen vreedzame burgers, die de politie opdracht geeft bijeenkomst te laten escaleren in plaats van ze te faciliteren. En daarin ondersteund wordt door een propaganda machine, die louter het beleid verkondigd in plaats van kritische vragen te stellen. Een overheid die gefocussed is op het prikken van een hele bevolking, terwijl werkende medicatie in de eerste lijn wordt verboden, waardoor duizenden mensen onterecht en langdurig lijden en zelfs sterven.

Hebben we nog wel genoeg vrijheid om het te vieren. Ik denk het niet. En ik ben heel blij dat heel veel organisaties me daarin bijstaan. Daarom moeten we het nu herdenken. Opstaan voor vrijheid om het volgend jaar weer te kunnen vieren. Ik nodig je uit om de campagne ‘Op 5 mei herdenken we 75 jaar vrijheid’ massaal te delen en in gesprek te gaan met je naasten over vrijheid.

Op properganda.nl/vrijheid vind je alle uitingen om mee te doen en iedereen bewust te maken van het belang van vrijheid.

%d bloggers liken dit: