Moeten we stoppen met prikken?

 

Een aantal weken geleden schreef ik een artikel over de plotselinge toename van het aantal Covid cases in Curaçao. Daarin vroeg ik me af of er een verband was tussen de start van het prikjesfestival en de stijging van het aantal ‘besmettingen’. Die toename zien we namelijk overal, maar helaas wordt er in de massamediale pers nauwelijks aan duiding gedaan en worden dit soort vragen niet gesteld. Terwijl het causale verband er toch echt lijkt te zijn.

Ook in India stijgt het aantal cases sinds een aantal weken fors. Gisteren werden 233.000 nieuwe cases gemeld, terwijl India, dankzij de massale verspreiding van zelfzorg kits met HCQ en Ivermectine, altijd uitstekende cijfers liet zien. 

 

In onderstaande grafiek van het Johns Hopkins instituut, zien we de enorme toename in het aantal positieve getallen per miljoen inwoners. Ook hier lijkt dus een duidelijke link te zijn met de start van het prikjesfestival, dat op 16 januari begon, zoals we dat ook in Curaçao zagen.

 

 

Maar is die paniek wel gerechtvaardigd? Ik vind van niet. Laten we de situatie in India eens vergelijken met de situatie in Nederland. 233.000 nieuwe cases is natuurlijk een enorm aantal, maar vergeet niet dat India 1,366 miljard inwoners heeft, bijna 80 keer zoveel als Nederland. Het zou de journalisten, die hierover verslag doen, sieren om dat beter uit te leggen. Want zo’n enorme streep omhoog schrikt mensen enorm af. En dat wil je, normaal gesproken, niet.

 

In onderstaande grafiek zie je het verschil tussen Nl en India. Als je dat ziet, dan besef je dat de situatie in India behoorlijk meevalt. Waar Nederland echt bizarre pieken heeft, zie je in India een relatief voortkabbelend lijntje. In september 2020 bereikte de piek, waarbij er toen 67 mensen per miljoen inwoners een positief testresultaat had. Nederland had op 22 december een hoogtepunt van het tienvoudige: 688 positieven per miljoen inwoners. Op dit moment heeft India 233 cases per miljoen inwoners, in Nederland is dat bijna het dubbele 473. Ook in Nederland, zie je overigens dat het aantal cases fors is gestegen na de start van het prikken

.

 

Kijken we naar het aantal sterfgevallen, dan zien we dat er in India op dit moment meer mensen overlijden dan in Nederland, maar het is nog geenszins op het niveau dat we in Nederland hebben gehad. Uiteraard is elk sterfgeval er één te veel, maar 1,8 doden per miljoen inwoners in India en 1,21 per miljoen inwoners in Nederland is laag te noemen. Volgens CDC stierven er in 2019 18 mensen per miljoen aan influenza. https://www.cdc.gov/nchs/fastats/flu.htm

 

Even terug naar de injecties. Want dat is waar ik me zorgen over maak en ook iedereen voor wil waarschuwen. In Nederland hebben procentueel gezien meer mensen een prik gehad dan in India. Maar om mijn punt iets duidelijker te maken, heb ik ook de data van Hongarije erbij genomen. Volgens Ourworldindata is daar nu, op 26 april, 17,7% volledige geprikt. In India is dat 1,64% en Nederland, dat kennelijk achter loopt bij het doorgeven van data, was het percentage op 18 april 5,5%.

 

Kijken we naar het aantal sterfgevallen per miljoen, dan komen we tot de schokkende conclusie. In Hongarije ligt dat echt extreem hoog. Het is sowieso al wonderbaarlijk, dat iedereen een injectie moet krijgen voor een virus met een IFR van 0.15%, volgens John Ioannidis, maar wie de sterftecijfers in Hongarije bekijkt, kan volgens mij geen andere conclusie trekken: We moeten per direct stoppen met prikken.

En wat vind jij?

30 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Pasqual Verhagen
april 27, 2021 at 8:03 pm

Een vriend van mij heeft zich laten vaccineren samen met zijn tweelingbroer. Hij is ca 65 jaar dat weet ik niet precies. Een week na de prik zijn ze allebei ziek geworden. Hij negatief getest op corona en zijn broer positief. Die heeft nu 39 graden koorts en overige verschijnselen. Die vriend zegt vervolgens zonder prik was het erger geweest. Ik heb maar niets gezegd.

Henk Senneker
april 27, 2021 at 8:07 pm

Onmiddellijk stoppen

Frank Faes
april 27, 2021 at 8:54 pm

Kijk even op nvth.nl
Bijna iedereen is ingeent in Israel
Veel minder besmettingen en veel minder erge verschijnselen en veel minder doden sinds de massale inentingen, dat geeft te denken

Kapé Breukelaar
april 27, 2021 at 9:14 pm

Ik mis de grafiek van Israel, het leidende land qua vaccineren.

Nina Willems
april 28, 2021 at 7:24 am

Die prikjes helpen niet en de lockdown helpt ook niet

Sjoerd de Goede
april 28, 2021 at 10:26 am

Helemaal mee eens. Wat gaat het ons brengen na de vaccinaties. Ben ervan overtuigd dat het niet veel goeds brengt.

Gerard Albus
april 30, 2021 at 11:09 am

Bon dia en weest gegroet.

Helder, relativerend en goed onderbouwd artikel. Deze stuur ik zeker door naar familie en kennissen.
Ik ben me pas sinds een paar dagen bewust van het bestaan van Properganda agv het zien van
de Viruswaarheid Live Q & A video van zondag 25 april 2021. Reken maar dat ik uw site kenbaar ga maken aan mensen die waarvoor dit een riem onder het hart zal betekenen.

Het ligt waarschijnlijk aan mij, maar ik kan het artikel niet vinden van “een aantal weken geleden schreef ik een artikel over de plotselinge toename van het aantal Covid cases in Curaçao. Daarin vroeg ik me af of er een verband was tussen de start van het prikjesfestival en de stijging van het aantal ‘besmettingen’.”
Kan ik die svp per e-mail of een link toegestuurd kunnen krijgen ?

Alvast veel dank, sterkte en doorzetting toegewenst met het goede werk.

Gerard Albus
april 30, 2021 at 11:23 am

Bon dia,

Ik had bij mijn vorige reaktie er beter bij kunnen melden dat ik het artikel over Curacao wel op de home pagina
van de site vindt, maar bij het ‘meer lezen’ knop aanklikken steeds terug geloept wordt naar diezelfde home pagina……

Tom
mei 3, 2021 at 4:07 am

Je vergelijkt dagelijkse sterftecijfer covid met jaarlijkse sterftecijfer influenza

Anton Bijl
mei 3, 2021 at 5:57 am

Ze verbergen de statistieken van t werkelijk aantal doden na vaccinatie dat zie je op vaccineimpact punt com waar ze de statistieken vanuit eudravigilance hebben samengevoegd. Je kunt dat via hun manier controleren, wie er overlijden. Het gaat om grotere aantallen. Ik heb geen belang in beide webpagina’s noch ben ik bekend met hun overige inhoud. De laatste is formeel vanuit EU. De eerste pagina vat de data slechts samen— heel veel klikwerk om dat in een overzicht te krijgen. Zonder transparantie van alle data, en t wegverstoppen van de data die ze moeten delen is er geen goed geinformeerde keuze mogelijk— ik ben hier behoorlijk van geschrokken, de media schetsen een beeld dat opzettelijk de burger misleid of op zn minst zeer onvolledig informeren doet. We moeten in gesprek met elkaar iedereen wil uiteindelijk een gezonde samenleving en een mooie toekomst.

Henk
mei 3, 2021 at 7:24 am

Dat dodental voor influenza gaat om het totaal over de hele epidemie. Bij corona gaan de cijfers over doden per dag… Als je voor corona naar het totaal kijkt zijn er veel meer doden…

Koen Verhagen
mei 3, 2021 at 7:56 am
– In reply to: Henk

Leg eens uit Henk. Waar kan ik die informatie vinden.

Stefan Langeveld
mei 3, 2021 at 8:03 am

Het is moeilijk om het effect van de injecties te vinden, qua aantallen.
1 Laat de cases helemaal weg want die waarden zijn gebaseerd op een onbetrouwbare ’test’.
2 Injectie-doden verschijnen in de registraties van bijwerkingen, maar niet in de nationale statistiek, naast de covid-doden.
3 Hongarije heeft in april een geringe oversterfte gehad zie euromomo.eu.
4 Griep/covid-sterfte komt voor bij 70+, de injectiesterfte ook of vooral bij 65- dat vertekent het beeld want de normale sterfte ligt sterk uiteen. “We moeten beseffen dat onder 50-minners overlijden zeldzaam is. Dat overkomt in 1 jaar in ons land 315 twintigers per miljoen, 514 dertigers en 1219 veertigers.” op https://ibop.nl/risico-covid-19-vaccins-bijwerkingen/#Vragen_overwegingen_over_bijwerkingen

Koen Verhagen
mei 3, 2021 at 8:03 am
– In reply to: Gerard Albus

Dat is nu wel zichtbar, Gerard. Ik heb het hersteld.

Ron Groen
mei 3, 2021 at 11:49 am

Stoppen met vaccineren.NU meteen.

Officiële cijfers vaccinatiedoden op 1 mei: 7768, ernstige bijwerkingen: 331428, is gewoon openbaar.
Wereldwijd meer dan 50.000 vaccinatiedoden, bijwerkingen worden buiten Europa niet vrijgegeven.

Allemaal gewoon terug te vinden op officiële websites.

Ron Groen
mei 3, 2021 at 11:50 am

Ter verduidelijking, die 7768 doden is alleen in Europa, evenals de 331428 gemeld ernstige bijwerkingen.

Wibi
mei 3, 2021 at 6:01 pm

Wat n onzin staat hier toch allemaal. Ga je eens beter op de hoogte stellen. En dan bij de juiste kanalen. Maar die wantrouwen jullie alleen maar omdat die niet zeggen wat jullie willen horen.
Ik geloof ook niet alles zomaar.
Maar als je je gezonde verstand gebruikt kun je maar tot een conclusie komen.
Vaccinatie is het enige wat gaat helpen.
En ja het is niet zalig makend. Ja er zijn kleine risico’s aan en je kunt er best even ziek van worden. Maar dat is nu eenmaal zo. Maar alle virusziektes die er in de wereld zijn zijn uiteindelijk door vaccinatie minder geworden of uit de wereld geholpen.
Juiste informatie zoeken.

Johan kerkhof
mei 3, 2021 at 6:22 pm

Dom volk. Amoeben xijn jullie

jw vd berg
mei 3, 2021 at 7:40 pm

Laat me raden, wie er straks vooraan staan bij het prikken? De Wappies. De eencelligen onderons. Ik zeg het je. Want ze roepen wel, maar vinden het toch wel veilig, hebben alleen maar een grote mond. En de echte diehard wappies onderons, die niet vaccineren… sterkte. Maar maak aub geen gebruik van ons ziekenzorg systeem, want dat is niet voor mensen met een ‘verkoudheidje’ of een ‘griepje’.

respect !! Dappere dodo’s (en die bestaan ook niet meer)

Danny
mei 3, 2021 at 10:28 pm

Wat een onzin staat hier allemaal, echt ongekend. Denk dat veel mensen wakker worden als Corona voorbij is en zich kapot schamen over hoe ze in die complottheorieën zijn gaan geloven.

Julie
mei 4, 2021 at 3:15 pm

“Terwijl het causale verband er toch echt lijkt te zijn.”

Helaas voldoet uw verzameling van cijfers helemaal niet aan de voorwaarden voor het aantonen van een causaal verband. Graag niet de assumptie maken dat er een causaal verband lijkt te zijn. Zo zet u mensen op het verkeerde been.

Anders gezegd:

Je kunt op basis van deze cijfers absoluut niet vaststellen dat vaccinaties zorgen voor meer besmettingen. Dit komt omdat er helemaal geen rekening wordt gehouden met andere aspecten van de situatie, zoals mutaties van het virus, maatregelen en hoe goed mensen zich hieraan houden, hygiëne en/of andere omstandigheden.

Daarnaast zien we ook dat de zogenaamde “oorzaak”, de vaccinaties, niet altijd vooraf gaat aan het zogenaamde “gevolg”, een stijging in aantal besmettingen en doden. Bekijk de tijdlijn goed en je ziet dat er geen oorzaak-gevolg relatie is.

Kritisch zijn is oké, maar wees wel eerlijk en wees dan ook kritisch op het verhaal dat u zelf aan anderen probeert te verkopen.

Koen Verhagen
mei 4, 2021 at 4:23 pm
– In reply to: Julie

Daarom stel ik ook een onderzoek voor, Julie

Julie
mei 4, 2021 at 4:44 pm

Hoi Koen,

Waar dan? Ik zie alleen een voorstel om per direct te stoppen met prikken.

Koen Verhagen
mei 4, 2021 at 10:54 pm
– In reply to: Julie

In mijn artikel over Curacao, Julie.
https://www.properganda.nl/ads/336/

P. Mieris
mei 5, 2021 at 6:49 am

Wederom een interessant iets, van die prikken Wibi kun je ziek worden? Daar moeten ze ons tegen beschermen toch? Je kan er ook aan sterven, wist je dat? En dan ben je geprikt dan krijg je een paspoort, ben je niet geprikt dan niet. Grondwettelijk rechten op integriteit van het lichaam en gelijke behandeling voor iedereen schenden ze massaal. Dat mag dan wel? Nee dus stoppen met vaccinatie en gelijke behandeling voor iedereen

Arno Vogel
mei 5, 2021 at 8:29 pm

Heel subjectief dit, reageren op het actuele maar het overzicht niet zien van het gehele verhaal.
Kijk eens naar b.v Israël waar het vaccinatie programma stevig is ingezet, waardoor weer bijna alles terug is naar het “oude normaal” , dit gaat ook gebeuren in de EU beste antivaxers vrienden.
Ik lees hier veel geklaag en onkunde, maar wat is volgens jullie dan wel een oplossing?

Geen vaccinaties, geen maskers dragen? zeg het maar aub, en Dhr Baudet kan makkelijk praten gelukkig is hij verder gezond, redelijk jong, eet waarschijnlijk goed, beweegt regelmatig etc, in Nederland is ongeveer 15% van de bevolking in mindere of meerdere mate hulpbehoevend, circa 2,7 miljoen mensen in Nederland zijn ouder dan 68 jaar, in deze groep zitten behoorlijk wat kwetsbare mensen vrienden van Baudet, misschien jullie ouders, maar wat maakt het uit als jij maar de kroeg in kan gaan en op vakantie en natuurlijk lekker kan zeiken over dingen.
Het is zoals Nietzsche zei: “De übermensch staat tot de mens als deze tot de aap.

Mag ik alvast het volgende zeikonderwerp voor jullie inbrengen voor deze site: #een vaccinatiebewijsisvergelijkendmeteenJodensteruit40-45.

Succes

Mag ik alvast het volgende onderwerp in brengen

Koen Verhagen
mei 5, 2021 at 8:47 pm
– In reply to: Arno Vogel

Ja dat mag. Mag ik daar gelijk op reageren? Wat ik zie is dat er een tweedeling ontstaat in de samenleving, dat tot ernstige conflicten kan leiden. Dat zie je nu al in Columbia waar pro- en contra maatregelen met elkaar op de vuist gaan. Dat wil ik vermijden. Een vaccinatiebewijs maakt inbreuk op een aantal grondrechten waar een deel van de bevolking principieel tegen is: lichamelijke integriteit en zelfbeschikking. Een ander deel van de bevolking ziet het als een al jaren beproefde malariaprik, terwijl het vaccin nog in een experimentele fase zit. Het eerste deel vind het ook niet nodig omdat de mortaliteit gelukkig heel erg meevalt en er dus geen enkele reden is om te vaccineren. De zorgcapaciteit moet gewoon omhoog om de Babyboomers op te vangen en medicatie in de eerste lijn moet worden toegestaan. Dan bescherm je die 15%. Het bewijs dat die medicatie werkt, is inmiddels voorhanden, maar wordt verboden omdat dan de tijdelijke EMA toelating van de prik vervalt. Het tweede deel neemt de prik omdat ze dan lekker op vakantie kunnen, omdat de overheid suggereert dat het veilig is, terwijl die uitspraak niet gedaan kan worden, omdat de lange termijn effecten niet bekend zijn. De testsamenleving, die nu wordt uitgerold in combinatie met de vaccinatiedwang, kan er toe leiden dat de groep ongevaccineerden wordt neergezet als een gevaar zoals ook in Duitsland in de jaren dertig met de joden is gedaan. En ongevaccineerden wordt de toegang tot de normale samenleving ontzegd. Is dat een antwoord op je zeikonderwerp?

Arno Vogel
mei 5, 2021 at 9:32 pm

Beste en vriendelijke Koen.

Graag een verwijzingen, bronvermelding etc van de dingen die je zegt, ik weet niets van de pro en contra maatregelen in Colombia met het vaccinatie programma daar, ik ben al blij dat ik het vaccinatie programma in Nederland begrijp, maar beste Koen aub feiten benoemen en geen onderbuik gevoelens want dat draagt denk ik niet bij in een discussie.
En Koen ik schreef toch al dat een eventueel vaccinatiebewijs voor de antivaxers gelijk staat aan een Jodenster die helaas gedragen werd in 40/45, simpel Koen de volgorde hoe je gaat reageren.
Ik vind het positief van je Koen dat je nadenkt over ‘dingen’ en kritisch bent, maar ik kan er niets mee, waar je niet op reageert is de vraag wat is dan wel een oplossing? en hoe gaan we om met de kwetsbare mensen Koen.

Fijne avond Koen

Arno Vogel
mei 5, 2021 at 10:24 pm

Gisteren geplaatst op Youtube , documentaire van Der Spiegel over Corona en grondwettelijk rechten, ik vraag me echt af hoeveel % van de bevolking jou verhaal ondersteunt Koen, 0,3 NLB %?.
Veel kijkplezier: https://www.youtube.com/watch?v=X3EHnj5YtFU&ab_channel=DERSPIEGEL

Koen Verhagen
mei 6, 2021 at 1:27 pm
– In reply to: Arno Vogel

Dank Arno, ook voor de link. Ik probeer zo snel mogelijk tijd te vinden om de juiste bronnen er bij te vermelden. Ik zal dat bij volgende artikelen direct doen. Daar heb je helemaal gelijk in. Ik ben nu nogal druk met de reacties op de 5 mei poster. Ik meld me als ik je opmerkingen heb verwerkt.

Leave a reply

%d bloggers liken dit: