Iemand had het kunnen doen, Stef

Beste Stef,

Gisteren hoorde ik het prachtige liedje dat je een paar dagen geleden publiceerde op je YouTube kanaal: ”Iemand moet het doen.” De link werd me toegestuurd door iemand die aan mij moest denken bij het horen van de tekst.

De tekst is inderdaad uit mijn hart gegrepen en ik bewonder je moed om je uit te spreken. Gelukkig zijn er inmiddels vele duizenden narren van de koning, die zagen aan de poten van de troon. En zijn er vele burgerjournalisten opgestaan, die wel op zoek gaan naar de waarheid en alles in het werk stellen om het deksel van doofpot te halen.

  • En waar ben ik. Verdwaald in mijn gedachten. 
  • Want ik hou me op de vlakte en gedeisd. 
  • Doe alsof alles doodgewoon is. 
  • Terwijl ik naar de waanzin kijk.

    Ook dit deel van het liedje, waarin je je eigen positie beschrijft is herkenbaar. Niet alleen voor jou, maar voor heel veel mensen. Die ook wel weten dat het niet doodgewoon is, maar er wel aan mee doen. ‘Voor een ander’ zeggen ze dan. Maar jij en ik weten dat zij het vooral voor zichzelf doen. Omdat ze bang zijn om in een sociaal isolement te raken als ze zich uitspreken. Of geen zin hebben in het gedoe dat het je oplevert als je je wel uitspreekt.  Die bang zijn hun baan of bedrijf kwijt te raken door openlijk tegen het beleid in te gaan. Maar vooral ook vanuit de angst om een bekeuring te krijgen en in de portemonnee geraakt te worden. 


Maar waarom hield juist jij je op de vlakte en gedeisd, Stef? Waarom deed juist jij alsof het doodgewoon is, dat mensen zich eerst moeten laten testen voordat toegang kregen tot de zaal. Wat dacht jij vrijdag, toen je vanaf het podium de zaal inkeek, naar al die mensen die een test hadden gedaan om naar jou te komen kijken en te genieten van jouw talent.

Iemand had het kunnen doen, Stef. Jij had als geen ander de kans om een heel krachtig statement te maken tegen deze waanzin, die je in “Iemand moet het doen” zo mooi en duidelijk beschrijft. Jij had, met heel veel pijn in je hart, de uitnodiging om mee te doen aan de testmaatschappij publiekelijk moeten afwijzen. Want de testvoorstellingen zijn niet het begin van het einde van deze gemaakte crisis, maar juist het begin van het definitieve einde van onze vrije en menselijke democratisch rechtsstaat. Daaraan meewerken, is juist het laatste wat je had moeten doen.

Iemand moet het doen, Stef,…

…..waarom heb je het niet gedaan?


+++++++

Properganda maakt vrijheidscommunicatie. Dankzij jouw bijdrage kunnen wij ons full-time inzetten voor een vrije en menselijke samenleving.10 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Jan VIngerhoets
april 18, 2021 at 4:03 pm

Prachtig blog, en zo verschrikkelijk raak.
Stef Bos is een geweldige zanger maar wat valt het me van hem tegen dat hij zich hiervoor heeft laten misbruiken!

Ferdi Scholten
april 18, 2021 at 4:30 pm

Het valt me van veel artiesten tegen dat ze hieraan mee werken. Spijtig te zien dat velen zich genoodzaakt voelen om dit achterlijke beleid te volgen. Of worden ze er voor betaald? Gezien de vorige campagnes waarbij de overheid gretig infuencers, artiesten en andere prominenten inzette tegen (royale) betaling om de angst campagne kracht bij te zetten zou dit niet verbazend zijn….

WillTherese
april 19, 2021 at 7:47 am

Zo jammer dat Stef en veel andere artiesten zich laten gebruiken en hun rug niet recht houden. Als iedereen met deze waanzin stopt dan houdt het pas echt op!

iNgeborgh
april 19, 2021 at 2:26 pm

Deze snap ik niet, Willem (de échte?). Ik las dit bericht namelijk op de Insta-pagina van Lijst30HartvoorVrijheid..

Ilse
april 20, 2021 at 9:34 pm

Wat ontzettend goed geschreven Koen! En ja Stef…. wat een tegenvaller. Na jouw lied “iemand moet het doen” dacht ik toch zeker dat jij nou juist dat ene niet zou doen….

Henny Stapper-van Roon
april 21, 2021 at 7:42 am

Mooi geschreven en wat een fantastisch initiatief 👏👏👏 Dat heb ik helemaal gemist ’testen voor zijn optreden’ en idd dat hij zich hiervoor heeft geleend valt me ontzettend tegen. Hij had juist het voortouw moeten nemen! Jammer, maar wat niet is kan nog komen toch!

Anne
april 21, 2021 at 1:34 pm

Ik begrijp Stef. Het is lastig voor artiesten en vele sectoren. Je rug rechthouden is een lastige taak in deze tijd. Dapper dat Stef zich heeft uitgesproken in dit lied. Deden dat er maar meer. Velen kunnen aan hem een voorbeeld nemen…

Giorgina
april 21, 2021 at 2:10 pm

Nee niet alleen lullen maar ook poetsen is toch het spreekwoord!? Mooie tekst maar wat hebben we alleen aan woorden? Net als WA zeggen; maak niet normaal wat niet normaal is en vervolgens de C spoedwet tekenen en gewoon meedoen met deze agenda! Slappe hap hij had juist publiekelijk een statement kunnen maken, dan was hij de Held geweest!

Viviane Verdouw
april 22, 2021 at 1:03 pm

Ik moet denken aan de “Kultuurkamer” van de tweede wereldoorlog.

Harry
april 24, 2021 at 7:49 am

Wat een goed verhaal weer.

PS om de website van je te vinden moet je wel de exacte naam weten en typen.
Zoekfunctie Facebook werkt niet mee

Leave a reply

%d bloggers liken dit: